Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Onsthuus.nl

Inloggen of inschrijven

MHCBoxmeer Dames 1
28 november 2018

Uden D1 - MHCB D1
Uden Dames 1 – Boxmeer Dames 1

25 november


Vastberaden om drie punten te stelen en mee naar huis te nemen, vetrokken we zondagochtend richting Uden. Helaas waren we niet helemaal compleet; Noor zat helaas nog steeds met een scheenblessure en Anne had nog steeds een door elkaar geschudde hersenpan. Renée kon, ondanks een bont en blauwe hand (ook het resultaat van die beruchte bekerwedstrijd) gelukkig wel aantreden. Dat het een pittige wedstrijd zou worden, stond vast. Na een goede warming-up stond iedereen met volle focus klaar voor de line-up. De afspraak was duidelijk: vanaf het begin de volle 100%. Zo gezegd, zo gedaan (en dan nu écht…..). Ondanks dat het vrij snel duidelijk was dat we tegen 13 man stonden te hockeyen in plaats van 11, lieten wij Uden alle kanten van hun veld zien en bepaalden wij hoe er gehockeyd werd. Dit mooie spel resulteerde dan ook al in de 9e minuut in een 1-0 voorsprong, door een heerlijk sleeppush van Juud, laag tegen de plank (keepertje toch, wat doe je nou??). Nog geen drie minuten later had Karin een Udense meid gruwelijk goed te pakken door een heerlijke block neer te zetten, wat resulteerde in een snelle uitbraak van Renée, die de bal precies op tijd aflegde op Charlie, die op haar beurt de bal tegen de plank mepte (keepertje, houd je benen eens bij elkaar): 2-0! Tot de rust bleven wij de bovenliggende partij, al werd het steeds wat onrustiger door bepaalde beslissingen van het arbitrage duo (aka peppie en kokkie). Een enorm contrast was het in vergelijking met de (bonds)scheidsrechters van vrijdag, dat maakte het waarschijnlijk extra frustrerend. In de rust hoefde er niet veel gezegd te worden. Iedereen wist dat het van cruciaal belang was om na rust net zo hard door te pakken als in de eerste helft, om de lichtroze hockeyschoenen dragende meiden van Uden helemaal kapot te spelen. Desondanks werd ons spel wat onrustig, mede door de oplopende frustraties jegens het hiervoor genoemde arbitrage duo. Uden maakte gebruik van deze onrust, middels een strafcorner lukte het ze om er ook een goaltje in te prikken. Ondanks deze tegenslag lukte het ons om onszelf te herpakken en bleven we vol gas geven. Uden merkte dat ze het hockeyend niet op konden lossen en probeerden fysiek en verbaal toch nog iets in te brengen, maar tevergeefs. In de 67e minuut waren het Renée en Bente die een stempel op de stand drukten. Met een snelle actie van Renée over links wist ze de cirkel in te komen, ze legde de bal terug op Bente die hem met een nonchalant backhandje voor de keeper langs trok en in het hoekje van de goal legde: HEERLIJK!! De blijdschap was ENORM, zowel op het veld als langs de kant (zie foto’s van Fleur voor een leuke sfeerimpressie), de tranen waren voor Uden. Met een trots gevoel na deze heerlijke pot, verlieten we het veld en kunnen we met een opgeheven hoofd gaan genieten van de winterstop.


Achteraf gezien kunnen we na dit weekend zeggen dat bekerwedstrijden nog steeds ons ding niet zijn, dat het ook dit keer de nodige blessures op heeft geleverd, maar dat we als stralende sterretjes hebben staan spelen op zondag!


Wij gaan genieten van onze rust en zien jullie heel graag weer langs de kant bij aanvang van de tweede seizoenshelft! Tot dan!