OnsThuus.nl

Inloggen of inschrijven

Rocco Jansen: "Muziek is mijn leven!"

Boxmeer- Hij zorgde dat na de afbraak van jongerencentrum de Box, het poppodium weer naar Boxmeer gebracht werd. Voor Rocco Jansen is muziek passie in de puurste vorm. Het is een leefstijl die verder reikt dan alleen wat liedjes luisteren. Hij wil deze basisbehoefte in zijn leven delen met andere mensen en hen ervan mee laten genieten. 

Door Wanda Laarakkers in DeBok

“Op mijn veertiende kwam ik bij vriend Daniel Verberk thuis, daar lag een basgitaar,” vertelt Rocco Jansen (42) over het ontstaan van zijn liefde voor muziek, “Ik pakte het instrument, begon te spelen en was verkocht. Van mijn spaargeld, verdiend met een krantenwijk, kocht ik voor 400 gulden een basgitaar. Van mijn ouders kreeg ik een versterker uit de Wehkamp, en nam gitaarles.”

In 1993 stapte Rocco in zijn eerste bandje, Exist, dat een kort leven beschoorde. Op zijn zestiende deed hij aan een Boxmeerse talentenjacht mee en won. “Toen wist ik het zeker, ik wilde een beroemd muzikant worden.” Tijdens het repeteren in de Box leerde Rocco Daniel van Mil kennen. Het klikte en zij richtte in 1994 de band Once in a blue moon op. Later transformeerde deze band naar Once, Pearl Jam tributeband. “Het begon als een geintje om Pearl Jam te coveren, maar met Once hebben we inmiddels het plafond aangetikt toen we op Bospop speelden voor 12.000 koppig publiek. We hebben zoveel vette dingen meegemaakt. Daniel en ik spelen inmiddels 25 jaar samen. Ook speelde ik nog in diverse andere bands.”

Naast zijn drukke muzikantenleven is Rocco vader van twee dochters van 18 en 15 jaar en werkt hij fulltime als sociaal psychiatrisch verpleegkundige binnen een forensisch polikliniek in Blerick. Daarnaast sport hij graag en houdt van stappen met vrienden. “Ja, het is druk, maar muziek geeft me juist energie. Als ik op het podium sta is het net of de geest uit zijn fles komt. Alles wat in me zit komt eruit. Ik spring en doe gek en zorg dat er een vette show te zien is. Ja, muziek is mijn leven, als je mij in het dorp ziet lopen, is dat ook altijd met muziek in mijn oren. Het is net zo belangrijk als eten voor mij.”

Enkele jaren woonde Rocco in Zuid-Limburg. Toen hij terugkwam in Boxmeer viel het hem op dat na het afbreken van jongerencentrum de Box de Boxmeerse muziekscene versnipperd was. Hij mistte een poppodium en sprak daarover met Riche uitbater Sven Janssen. Het idee ontstond om meer tributebands uit te nodigen. Doordat Rocco zich al jarenlang in de muziekscene begeeft, kent hij veel bands en de mensen erachter. “Sven reageerde positief op al mijn ideeën en Rock at Riche werd geboren. De eerste editie in 2017 was meteen een succes. De derde was uitverkocht. Ik zorg dat de bands geboekt worden en dat alles rondom het evenement geregeld is. Naast zelf muziek maken, vind ik het fantastisch om zoiets te kunnen organiseren voor Boxmeer. Als het publiek geniet is het voor mij geslaagd.”

Naast dit alles is Rocco de afgelopen tien jaar bezig geweest met het schrijven van eigen muziek wat heeft geresulteerd in het vormen van een nieuwe, tweede, band. Inspiratie haalt hij uit de kleinste dingen. Turbulente jaren in zijn leven zette hij om in muziek, en nam dit op. “Soms zijn dat maar flarden, andere keren wat meer. Wat betreft de stijl moet je denken aan ruwe eigentijdse melodieuze gitaarrock met een jaren negentig randje. Met z’n vijven vormen we nu een nieuwe band, en willen er alles uithalen om dit tot een succes te maken. Nieuwe ideeën en mooie dromen heeft Rocco genoeg. “We denken bijvoorbeeld aan edities Pop at Riche. En met mijn nieuwe band gaan we ook knallen, eens in mijn leven wil ik op Pinkpop staan!”  

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.