OnsThuus.nl

Inloggen of inschrijven

Peter Edward Raw fietsroute

Vortum-Mullem- Piloot Peter Edward Raw verongelukte op 21 maart 1944 met zijn Typhoon-jachtvliegtuig in de Maasheggen bij de Schutkooi in Vortum-Mullem. Dit jaar zou hij honderd jaar zijn geworden. Reden voor Jan Hendriks om een fietsroute samen te stellen die langs oorlogsmonumenten en door een prachtig natuurgebied voert. 

Door Wanda Laarakkers in DeBok

Jan Hendriks, geboren en opgegroeid in Groeningen, sinds drie jaar woonachtig in Vortum-Mullem is de bedenker van de Edward Raw fietsroute. Hij heeft naast zijn hobby als fotograaf en maker van (promo)films, als liefhebberij het uitzetten van wandel, - en fietsroutes. De route heeft als start, - en eindpunt Vortums trots, MFA Knillus, en is ongeveer 28 kilometer lang. Inspiratie voor het uitzetten van een route in de buurt is niet zo lastig. Jan: “Dat we in een mooie streek wonen is bekend, er is hier genoeg moois te zien. Deze fietstocht is een leerzame en mooie tocht door het prachtig natuurgebied van het Maasheggenlandschap en de bossen van Overloon. Aan de basis liggen de verschillende knooppunten die in de folder staan aangegeven.” Naast deze knooppuntencijfers staat er een beschrijving in de folder. “Het is namelijk de bedoeling dat je af en toe van de route afwijkt om bij een oorlogsmonument te stoppen en dit te bekijken of lezen,” legt Jan uit, “Er is hier in Brabant veel terug te vinden over de oorlog, maar mensen weten het vaak niet.” De route leidt ook langs het Overloonse Oorlogsmuseum, een mooie pauzeplek tijdens de fietstocht. Er wordt al volop gebruik gemaakt van de ‘Vortumse’ Peter Edward Raw fietsroute. Flyers met de route liggen bij Peeters Pakhuus en MFA Knillus in Vortum-Mullem en bij Museumzicht in Overloon. Of ga naar www.route.nl of www.trotsopbrabant.nl 

Jan: “Geniet ervan!”

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.