Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Onsthuus.nl

Inloggen of inschrijven

MHCBoxmeer Dames 1
11 september 2018

MHCBoxmeer D1 - Almelo D1


Boxmeer Dames 1 – Almelo Dames 1


Zondag 9 september, het officiële begin van een nieuw seizoen. Nieuwe trainer/coach, (ongeveer) hetzelfde team, tweede klasse, poule D. Na een goede voorbereiding met de nodige trainingen, oefenwedstrijden en besprekingen, vonden wij dat we er klaar voor waren! Toen hadden we ook nog het geluk onze eerste wedstrijd op ons eigen veld te spelen, en wel tegen Almelo. Dit nog onbekende team voor ons, speelde vorig seizoen ook in de tweede klasse en had toen wat wisselende resultaten geboekt. Verder niet heel belangrijk voor ons, wij wilden gewoon ons eigen (nieuwe) spelletje gaan spelen en ervoor zorgen dat de drie punten in Boxmeer bleven!

Zo gezegd, zo gedaan…

Vanaf het begin van de wedstrijd maakten we een gretige indruk en lieten we zien dat wij wilden winnen vandaag. Over het gehele veld werd er fel gespeeld, het befaamde wisselschema van Peter zorgde er voor dat iedereen continu voor de volle 100% kon spelen. Helaas werd deze speelwijze niet direct beloond met een doelpunt. Sterker nog, door een uitbraak van Almelo kwamen zij opeens heel dicht bij onze cirkel en in die cirkel wist Almelo een strafbal te krijgen…. 0-1.

Eén van de vele lessen die wij afgelopen seizoen hebben geleerd, is leren om te gaan met een achterstand (haha), dus wij lieten onze koppies niet hangen, maar gingen aanvallender spelen, beter combineren, wat resulteerde in maar liefst drie doelpunten aan onze zijde in de eerste helft. Het eerste doelpunt viel, na de zoveelste aanval vanuit onze kant, doordat Charly in een scrimmage de bal op kon pikken en onder de keeper door de goal in werkte, 1-1! Even later nam Britt snel de bal uit op de 23-meter lijn, waardoor Almelo nog niet de kans had gekregen optimaal te positioneren. Ze gaf de bal aan Judith, die samen met Bente vrij op de keeper af kon lopen. Een passje op Bente voor de keeper langs, die alleen nog maar kon kijken hoe Bente de bal de goal in tikte, 2-1. Iets voor rust werd er een lange backhand langs de lijn richting de hoek van het veld gespeeld, waar Bente de bal oppikte en met een prachtige solo-actie de Almelose hockeysters in de knoop met hun eigen stick achterliet, waarop zij Merel aan kon spelen die de bal alleen nog maar de goal in hoefde te blazen, 3-1!

Met een goed gevoel gingen we de rust in, maar ondanks onze voorsprong zaten er verdedigend gezien een aantal dingen niet lekker. De verbeterpunten werden besproken en we startten kort daarna aan de tweede helft. Almelo had in de rust besloten hun omstelling om te gooien, wat zorgde voor de nodige verwarring aan onze zijde. Dit resulteerde in slordig spel, af en toe verkeerde keuzes en onnodige foutjes. Hier maakte Almelo goed gebruik van, door met een kanonschot de bal langs Milou’s oren te laten vliegen, recht in het net, 3-2. Desondanks lieten we ons niet kennen en lukte het ons om de voorsprong te houden. Dolblij met de drie punten verlieten we het veld en vierden we de overwinning op de seizoensopening, georganiseerd door Heren 1 (die overigens ook hun eerste drie punten pakte, gefeliciteerd!).


Zoals Peters wijze uitspraak luidde: een betere uitgangssituatie kunnen we niet hebben, 3 punten in de zak en een berg aan verbeterpunten om aan te werken! Dat is dan ook wat we deze week weer gaan doen, om ons voor te bereiden op aanstaande zondag. We spelen dan onze tweede competitiewedstrijd tegen Wijchen, in Wijchen, om 12.45 uur. Zoals jullie weten kunnen wij onze trouwe supporters meer dan goed gebruiken, dus be there!