Onsthuus.nl

Inloggen of inschrijven

Lezing Particuliere initiatieven en projecten tegen armoede

In aanloop naar het evenement Hallo Wereld op 30 mei geven Sara Kinsbergen en Hans Baltussen in de bibliotheek van Boxmeer een lezing over particuliere initiatieven en projecten tegen armoede.

Sara Kinsbergen is een bevlogen verteller, expert en onderzoeker op het gebied van kleinschalige ontwikkelingsprojecten, en verbonden aan de Radboud Universiteit. Hans Baltussen vertelt over zijn particulier initiatief Passion for People. De bouw en inrichting van een kraamkliniek in Malawi.

Entree: gratis voor bibliotheek-leden, 2,50 voor niet-leden. 

Aanmelden kan via biblioplus.nl

Hallo Wereld
Hallo Wereld is een evenement met een positieve boodschap, waarbij de ontmoeting tussen mensen met verschillende culturen en achtergronden centraal staat.
Hallo Wereld is een initiatief van de Gemeentelijke Fairtrade werkgroep, de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer en de Wereldwinkel. Er werken veel partners aan mee, zoals scholen, Sociom, De Weijer, BiblioPus en vele meer.

Human Library
Rondom die ontmoeting tijdens Hallo Wereld organiseert BiblioPlus een uniek evenement: de ‘Human Library’.

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt, zoals een heks, vluchteling, pastoor of militair. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Durf jij het aan om je 'vooroordeel' te ontmoeten? 

Tijdens Hemelvaartsdag kun je met onze Levende Boeken in gesprek in de Sint Petrusbasiliek op de Steenstraat in Boxmeer.

Dit bericht is gebaseerd op content die mogelijk is verwijderd.
Deel dit bericht!