OnsThuus.nl

Inloggen of inschrijven

25 jaar Dorpencompetitie; sportiviteit en gezelligheid

Regio- Badminton, het is een sport die men op elk niveau en tot op hoge leeftijd kan beoefenen, recreatief en in competitievorm. Een competitie waar vele sportievelingen in deze regio met veel plezier aan deelnemen is de Dorpencompetitie die een kwart eeuw geleden werd opgericht. 

Door Wanda Laarakkers

In 1980 richtte Anneke Punt, badmintonliefhebber in hart en nieren, samen met haar man een badmintonclub in Mill op. Onder de naam BC Mill bestaat deze inmiddels veertig jaar. Zij zorgden dat er een jeugdafdeling kwam binnen de club en organiseerden uitwisselingen. Deze ontmoetingen met andere badmintonclubs bevielen zo goed dat het idee ontstond een competitie op te zetten. Anneke: “Samen met een badmintonner van de Wanroijse club sparden we, 25 jaar geleden, in het dorpscafé over een competitie. We besloten een dorpencompetitie op te zetten, waar ik voorzitter van werd. De eerste vijf jaar draaiden we deze competitie met vijf verenigingen, vandaag de dag nemen er maar liefst elf dorpen deel, te weten Boxmeer, Cuijk, Haps, Mill, Grave, Uden, Volkel, Oss, Veghel, Sint Anthonis en Oeffelt.”

Karin den Ouden, zij speelt bij de Boxmeerse badmintonclub Hoogskoor, is al zo’n twintig jaar een vaste deelneemster van de dorpencompetitie: “De competitie loopt tussen september en maart. De datums liggen vroegtijdig vast en er wordt gespeeld op de vaste speelavonden van de clubs. Ieder speelt op eigen niveau van gevorderden tot beginnelingen.  Het is fijn dat het altijd doorgaat omdat we binnen in een hal spelen. Badminton is naast dat het goed is om te bewegen vooral ook gezellig. Je krijgt een ons-kent-ons gevoel.” Anneke: “De oudste competitiespeler is ongeveer 70 jaar. Je kunt op eigen niveau spelen, dat maakt het zo leuk. (Ook is deze sport erg goed voor je hand-oogcoördinatie.) En na de wedstrijd samen een drankje drinken in de kantine, dat hoort er ook bij!”

Als extra toetje vindt er na afloop van de competitie een afsluitend Dorpentoernooi plaats in de Millse sporthal. Op 19 april van 10.00 tot 17.00uur komen alle deelnemende competitiespelers samen om in mixkoppels een toernooi te spelen. Anneke: “Tussen de tachtig en honderd spelers spelen op z’n dag ongeveer acht wedstrijden. We werken volgens een vast wedstrijdschema wat er voor zorgt dat de banen altijd bezet zijn, het loopt altijd prima.” Karin: “Het is leuk om op deze dag de badmintonners te ontmoeten die je gedurende de competitie hebt gezien. Kom gerust eens kijken, er is een publieke tribune en ook vanuit de kantine is er zicht op de banen. En wil je eens een potje meespelen? Bij de badmintonclubs in de regio is overal de mogelijkheid om eens te proeven van de badmintonsport. Doe gerust eens mee!”

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.