Menu

Uitgelicht:

Goirle D1 - MHCB D1

MHCBoxmeer Dames 1
8 mei 2018

Afgelopen zondag stond de wedstrijd Goirle uit op het programma. De thuiswedstrijd liep uit op een domper nadat de scheids in onze ogen een goal onterecht afkeurde waardoor we belangrijke punten misliepen. Na de wereldreis richting Goirle waren we ruim op tijd aanwezig om het veld te bestuderen. Het was toch geen waterveld zoals we hadden verwacht. Een meevaller, het veld zou deze keer geen probleem voor ons moeten zijn. 

Na de bespreking in het kleedlokaal stonden de neuzen allemaal dezelfde kant op: De punten gaan vandaag mee naar Boxmeer. We begonnen sterk aan de wedstrijd. We konden druk op de verdediging van Goirle zetten. Echter was het Goirle die de eerste grote kansen creëerden. Milou was scherp en wist alle pogingen te keren. We kregen steeds meer grip op de wedstrijd en waren een aantal keer gevaarlijk in de cirkel bij Goirle. Helaas werden deze kansen niet omgezet in doelpunten waardoor er meer frustratie in het team kwam. Goirle wist hier gretig gebruik van te maken en wist net voor de rust de 1-0 binnen te tikken. Hierdoor liep de spanning wat op, waardoor sommige even op de bank konden afkoelen. Het was immers al warm genoeg. 


Tijdens de rust werd nogmaals benadrukt dat we hard voor elkaar moeten blijven werken en als we geconcentreerd bleven, onze kansen echt wel kwamen. Het spel golfde op en neer, Goirle was niet gevaarlijk, maar ook wij creëerden geen grote kansen. Toch lukte het Bente om een gaatje in de achterhoede te vinden en kwam via de achterlijn de cirkel binnen. Speelde de keeper voorbij waardoor Yvette de bal alleen nog maar in het doel hoefde te tikken. De verlossende 1-1! Eindelijk werden we beloond voor ons harde werken. Goirle was door deze goal nog al geschrokken, wij voelden dat er meer te halen was en zetten alles op alles om de winnende te maken. Goirle werd in het nauw gedreven. De laatste minuut kregen we nog een strafcorner. Helaas lukte het niet om hier meer uit te halen, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel en dus shoot-outs. 


Het kwartje viel eindelijk onze kant op! We kwamen voor drie punten, maar gingen naar huis met 2! Nadat we hoorden dat Civicum de shoot-outs hadden verloren wisten we dat we niet meer op de laatste plek stonden, wat een opluchting!

Echter bied deze plek op dit moment nog geen garantie. Wij hebben evenveel punten als Civicum maar vanwege een beter doelsaldo staan wij er beter voor. Om zeker te zijn van deze plek zullen we volgende week moeten winnen en hopen dat Civicum punten laat liggen of met een minder groot verschil wint van Venlo.

Voor ons is het duidelijk wat ons te doen staat aanstaande zondag: WINNEN VAN ST. OEDENRODE!! Daarvoor kunnen wij alle support gebruiken. Dus na het Moederdagontbijt, stap in de auto, op de fiets of kom met de benenwagen en schreeuw/juich ons naar de overwinning toe!

Zondag 13 mei, 12.30 uur is De Sloot the place to be!


Tot dan!

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »