Menu

Uitgelicht:

De Warande D1 - MHCBoxmeer D1

MHCBoxmeer Dames 1
28 november 2017

de Warande Dames 1 - Boxmeer Dames 1


De laatste wedstrijd van najaar was daar, de eerste 'terug-speel-wedstrijd' van de competitie. Als we nog niet wakker waren om 10 uur 's ochtends, werden we dat wel door het alarm van het clubhuis. Het openen van de club, nadat verschillende mensen geprobeerd hadden de sleutel te halen, ging niet helemaal soepel, maar we konden uiteindelijk op tijd de auto's volladen om aan de langste autorit van deze competitie te beginnen. Een goed uur later kwamen we aan op de hockeyclub van de Warande waar, als we naar buiten keken, we ons direct thuis voelden. Dit keer geen waterveld, maar wel een semi-waterveld, wel bladeren op het veld, wel algen op het veld en wel modder! Alsof we ook het hockeyveld van Boxmeer in de laadbak van de auto hebben gestopt.

Op dit veld was de warming-up scherper en actiever dan vorige weken, dat was ook wel nodig met de regen die uit de hemel kwam.

We starten, vergeleken met anders, scherp aan de wedstrijd. We hebben een hoge druk en de Warande kan er met moeite onderuit hockeyen. Wij zijn dan ook het team dat de kansen heeft en verdiend om op voorsprong te komen. Helaas heeft de Warande een uitbraak en met een loop-backhand is Milou kansloos en mag de bal alweer uit het net plukken. Niet veel later weet de Warende nog een aanval op de zetten en ook deze beland bij ons in de goal. Zonde, een sterke start en toch weer op een achterstand komen. We laten dit keer de moed niet in onze schoenen zakken (mede doordat deze al vol zaten met modder) en vechten door, we weten dat we minstens evengoed zijn vandaag. We weten een corner te bemachtigen en deze gaat via een, niet vooraf bedachte variant, via Judith door de benen van de keeper, 2-1. De Warande geeft ons vrijwel direct weer het gevoel dat hier niets te halen valt door de 3-1 te maken. Anne vind echter wel dat er iets te halen valt en sprint bij een slechte bal in de verdediging van de Warande het hele middenveld en de achterhoede eruit, om als een duiveltje uit een doosje voor de keeper de bal te kunnen onderscheppen. De Warande kan er in eerste instantie nog een stokje voor steken, maar met een snoekduik laat Anne blijken dat we hier komen voor de drie punten en niet minder, 3-2!

In de rust wordt vooral de verdediging recht gezet en gaan we vol goede moed de tweede helft in. Vrij snel na rust maakt De Warande, de voor hun bedachte, bevrijdende treffer, 4-2. Maar wij komen 10 minuten later wederom, dit maal via Renee, terug in de wedstrijd, 4-3. De tien minuten die volgen zijn chaotisch. Wij spelen met hoge druk, de Warande schreeuwt naar elkaar en naar de scheids en er ontstaan onduidelijke situaties. Door onze hoge druk hebben wij verschillende kansen op de gelijkmaker, maar weer een moment van concentratieverlies zorgt voor de 5-3. Vanaf dat moment breekt het offensief en worden de gemaakte afspraken niet meer nagekomen. Op die manier kan de Warande simpel de 6 en 7-3 maken en stappen wij met een dubbel gevoel het veld af. Weer gaat het mis op het einde... Waarom gaat het iedere keer mis? Hier kunnen we de hele winterstop over nadenken en in het nieuwe jaar weer starten met frisse moed starten aan het tweede deel van de competitie. We weten dat we een aantal punten kunnen halen in deze competitie, we moeten alleen nog zoeken naar het recept.

Met deze geflatteerde uitslag sluiten wij de eerste competitiehelft af. Een deel zal zich fit houden door te hockeyen in de zaal, andere door de sneeuw te trotseren en andere door hard te werken aan hun blessures. Hoe dan ook, volgend jaar; nieuwe ronde, nieuwe kansen! Tot volgend jaar!

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt ยป