Onsthuus.nl

Inloggen of inschrijven

Locaties

Bekijk hier de ontmoetingsplekken.

Gekozen filters
  Aan de doorgaande weg van Boxmeer naar Vierlingsbeek staat in Sambeek het voormalig Redemptoristinnenklooster. Sinds 1993 wordt dit klooster bewoond door mensen die samen de stichting Het Kloosterhuis vormen, en door hen die gebruik maken van de gastvrijheid die Het Kloosterhuis biedt. Het grootste deel van het huis en de boerderij wordt bewoond door mensen die zich aan de doelstelling van de stichting verbonden hebben. Ze bewonen aparte wooneenheden, acht in getal, en hebben veelal werk buiten het klooster. In hun vrije tijd dragen zij zorg voor de realisering van de doelstelling.
  De kleppenburg in Oeffelt is een multifunctioneel dorpshuis en biedt daardoor vele gebruiksmogelijkheden. U kunt er o.a. terecht om te vergaderen, of cursussen te geven. Koffietafels van 15 tot 150 personen in elke aan te passen sfeer. Maar er is ook ruimte voor muziekles, ballet of om gezellig te feesten of te dansen van Carnaval tot Country. Er zijn vele mogelijkheden.
  De Weijerwereld is een basisschool in Boxmeer. De Weijerwereld staat in het Weijerpark naast cultureel centrum De Weijer.
  Stichting Woonzorgcentrum Sint Anna is een kleinschalige en zelfstandige zorginstelling, gevestigd op het terrein van de Zusters van Julie Postel in Boxmeer. Hier wordt geleefd en gewerkt vanuit de christelijke levensbeschouwing in zelfregulerende gemeenschappen: samen leven en werken als unieke mensen. Vanuit de waarden Gastvrij, Zorgzaam en Spiritueel bieden wij diensten aan op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Dit, zodat religieuzen en niet religieuzen uniek oud kunnen zijn en blijven.
  De Pit vervult een zeer belangrijke sociale rol in Overloon. Het is de thuisplaats voor vele verenigingen en groeperingen. Gemeenschapshuis De Pit wil het verenigingsleven faciliteren en stimuleren om de sociale cohesie binnen het dorp verder te versterken. Voor een relatief laag huurbedrag worden ruimtes in De Pit ter beschikking gesteld voor activiteiten en vergaderingen van verenigingen en groeperingen. De Pit beschikt over vele faciliteiten en voorzieningen die door de huurders gebruikt kunnen worden.
  In Geijsteren aan de St. Wilbertsweg ligt de Meulewei, die zijn naam te danken heeft aan de Holtmeulen waarvan het houten waterrad nog steeds in werking is. Sinds de vorige editie van Schijt aan de Grens prijkt de tekst 'gedachten malen rond' van Kristianne Tummers op het waterrad. De Holtmeulen in de Meulewei nodigt uit om even op het bankje te zitten, te kijken naar het waterrad met het gele vogeltje, de tekst te lezen en even je gedachten te verzetten. Via een poortje kan men de Meulewei in richting waterrad.
  1 van 5
  Browser niet ondersteund
  Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.