Menu
Terug

Nieuws:

Vallen en Opstaan Fylmcyclus

PR SWOGB Martien van de Weem, (SWOGB)
10 augustus 2018“Vallen en opstaan?” 

  

Kom naar “de film die iets te zeggen heeft”! 

In Boxmeer, in “de Weijer”.  

 

En met wie dat willen, praten we na afloop nog even na. 

 

BiblioPlus  en SOCIOM|ZIN bieden u, in samenwerking met de SWOGB (Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer) weer een nieuwe filmreeks aan. Ook weer in de Weijer. U bent van harte welkom! 

 

Vier films over mensen die er, steeds heel anders, onderdoor dreigen te gaan. Redden ze het? In ieder geval vier buitengewone films.  

Afbeeldingsresultaat voor bibliotheek boxmeer                

De data en de films: 

Vrijdag  12 oktober 2018: 45 Years 

Vrijdag  9 november 2018: Room 

Vrijdag  25 januari 2019:  Perfetti Sconosciuti 

Vrijdag  15 februari 2019: L’Avenir


 

→   I.v.m de Boekenweek is er op 15 maart 2019 nog een film met als thema: “De moeder de vrouw”. Verdere informatie volgt. Noteer óók alvast deze datum! 

 

Aanvang steeds om 10.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur. 

Na afloop van de films vindt er een gezamenlijk nagesprek plaats, maar u bent volkomen vrij om daar wel of niet aan deel te nemen.  

 

Plaats:  “De Weijer”  


  De Raetsingel 1, 5831 KC  BOXMEER 

 

Prijzen:  

Per film: € 11,50 inclusief koffie of thee vooraf, en lunch tijdens de nabespreking. Passe-partout voor 4 films € 39,50. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via Biblio-Plus (www.biblioplus.nl) en voor aanvang van de voorstelling

 

#      Vrijdag 12 oktober 2018:  

45 Years, van Andrew Haigh (Groot Brittanië, 2015), 93 min. 

Afbeeldingsresultaat voor 45 Years, van Andrew Haigh 

 Een week voor het 45-jarig huwelijksfeest van Kate en Geoff krijgt Geoff het bericht dat het lichaam van zijn eerste liefde is gevonden. In het ijs van de Alpen was ze des-tijds vermist geraakt. Het brengt de beide echtgenoten behoorlijk uit hun evenwicht. Kate beseft dat deze liefde voor haar man al die tijd veel belangrijker is gebleven dan ze ooit gedacht heeft. Is hun relatie eigenlijk wel ooit echt geweest? Kate en Geoff 

worstelen ieder op hun eigen manier heftig met het verleden maar proberen toch ook elkaar hun gevoelens voor elkaar helder te maken. Zo wordt het een verhaal over keuzes die we maken in het leven en liefde op leeftijd.  

#      Vrijdag 9 november 2018:  

Room, van Lenny Abrahamson (Ierland/Canada, 2015), 118 min. 

Afbeeldingsresultaat voor Room, van Lenny Abrahamson (Ierland/Canada, 2015), 118 min. 

 Voor een vijfjarige jongetje is een groezelig tuinhuisje de hele wereld die hij kent. Daarin woont hij met zijn moeder; buiten is hij nog nooit geweest. Langzaam wordt helder waarom hij nog nooit een stap buiten die vier wanden heeft gezet. Om de tijd door te komen, behelpen moeder en zoon zich met wat ze tot hun beschikking hebben. Het joch heeft een hechte band met alle dingen in de kamer en leeft in harmonie met zijn moeder en de omgeving. Hij is zich niet bewust van wat hen daar heeft gebracht. Eenmaal in de buitenwereld verlangt de jongen toch terug naar de benauwde ruimte, waar alles overzichtelijk was. 

 

#      Vrijdag 25 januari 2019:  

Perfetti Sconosciuti, van Paolo Genovese (Italie, 2016), 97 min.

Afbeeldingsresultaat voor Perfetti Sconosciuti, van Paolo Genovese

Ze hebben allemaal iets te verbergen, maar de nieuwsgierigheid is groter. Dus gaan de vrienden in ‘Perfetti sconosciuti’ ('Volmaakte vreemden') tijdens een etentje stuk voor stuk overstag: de mobiele telefoons worden op tafel gelegd, elk nieuw bericht moet door de ontvanger hardop worden voorgelezen en bij binnenkomende gesprekken gaat de luidspreker aan. Dat dit ontaardt in een nauwelijks te overzien relationeel slagveld, is voorspelbaar. “Leugens bezorgen jezelf meer last dan mij”, zegt Eva in de openingsscè-ne tegen haar tienerdochter. Vanaf dan laten de zeven niets na om te laten zien hoe-zeer de leugen regeert. En wat heeft u via uw smartphone aan geheimen? 


#      Vrijdag 15 februari 2019:  

L’ Avenir, van Mia Hansen-Løve (Frankrijk, 2015), 96 min. 

Nathalie, filosofiedocente, gehuwd, twee kinderen, verdeelt haar leven over haar familie, haar leerlingen en haar zeer bezitterige moeder. Tot manlief komt vertellen dat hij haar verlaat voor een ander, moeder overlijdt en de kinderen de deur uitgaan. Nathalie heeft geen zin om ‘het nog met een oude vent aan te leggen’.  “Ik heb nu de totale vrijheid: die heb ik nog nooit eerder ervaren”, zegt ze. Haar rijke intellec-tuele leven is haar genoeg. Fabien, haar lievelingsstudent en ‘man op afstand’ zit in een anarchistisch collectief in de bergen. Maar zij voelt zich toch ‘te oud voor radicali-teit’. Zij wil jongeren zelf leren denken. En wil zélf weer leren leven. Ze voelt zich als de ontsnapte kat van haar moeder: die jarenlang als huiskat binnen lag, maar nu in de wilde natuur ronddoolt en op haar instincten moet leren vertrouwen.

Afbeeldingsresultaat voor sociom|zin

Reacties