Menu

LOF Rijkevoort

Rijkevoort was tot 1994 een dorp wat onder de gemeente Wanroij viel en had een eigen politieke partij/groepering genoemd Belangengroep Rijkevoort. Er werd veel gerealiseerd in het dorp waarvan nu nog steeds elementen aanwezig zijn.

In 1994 was er een gemeentelijke herindeling en is het dorp gaan behoren bij de gemeente Boxmeer. Blij waren de bewoners niet allemaal met deze stap en zeker de verscheuring binnen de dorpsgemeenschap dat de buurtschap Rijkevoort - De Walsert, dat toegevoegd werd aan de gemeente St.Anthonis, konden velen niet verkroppen. Nog steeds zijn niet alle wonden genezen maar Rijkevoort - De Walsert socialiseert met het dorp Rijkevoort alsof het nooit anders geweest is.  


Ook de politieke partij maakte de overstap naar de gemeente Boxmeer maar haar invloed was zeer beperkt geworden in een groter geheel. Daarom sloot het aan bij de dorpen Oeffelt, Beugen en Sambeek en met een lijstverbinding was de invloed nog steeds behoorlijk.

Maar ook de politiek veranderde, verharde in discussie en er moest veel water door de Maas stromen om een beetje te veranderen. Om de uitstraling van de partij hiertegen te wapenen werd de naam geboren LOF, lokaal onafhankelijke fractie. Tot 2014 waren de dorp partijen een zelfstandige partij maar met de verkiezingen van 2014 werd het 1 dorp partij genaamd LOF. Toch bleven de achterband vergaderingen in elk dorp bestaan om zodoende dicht bij de mensen te staan en werd er voor ieder dorp een logo gemaakt zoals hierboven afgebeeld. 


Dus, in Rijkevoort kan men meepraten met de Boxmeerse politiek/gemeente. Toch is politiek steeds complexer geworden waardoor minder mensen zich aangetrokken voelen. Dat is jammer want goede mensen kunnen we gebruiken, nu en in de toekomst. 

 

Laatste berichten

Er zijn nog geen nieuwsberichten toegevoegd door deze groep.