Menu

Buurtverhalen

Hieronder staan alle verhalen of blogs die je buurtgenoten op de site plaatsten. Ze zijn blij met jouw reactie!

2018 2017 2016
Pagina's (1): 1
Titel Omschrijving
Albino-bij?Daar zit ze, zielig in de regen op de vliegplank. Ik zag haar meteen. Even dacht ik dat het een albino-bij was, zo wit als was. Maar nee, haar oogjes kleuren normaal.Dit is een bij die zich heeft vergist. Een te vroeg uit haar cel gekropen pop. De vleugels nog keurig opgevouwen. Maar niet klaar voor het grote werk. Haar zussen hebben haar onverbiddelijk de deur gewezen. En nu zit ze daar, zielig in de regen op de vliegplank...
DE BOOM Huisartsenpraktijk Rembrandt.In 1998 groeiden wij uit ons praktijkpand aan de Beugenseweg. Er was geen ruimte voor drie huisartsen én een praktijkondersteuner én een huisarts in opleiding. Onze assistentes hadden geen kamer voor hun spreekuren. We moesten op zoek naar een nieuwe plek.We vroegen de gemeente om hulp, die wenste ons aanvankelijk succes met het vinden van een plek op de onroerendgoedmarkt. De toenmalige wethouder onderkende in 2000 ons probleem en kwam de huidige locatie in beeld.Ambtelijke molens en bezwaren tegen de bouwvergunning zorgden ervoor dat na acht jaar gestart kon worden met de bouw. In 2008 kon er eindelijk worden gestart met de bouw. De bezwaarmakers waren tot de Hoge Raad gegaan en kregen ook daar geen gelijk. Het aangevoerde bezwaar dat 3 van de 35 bomen moesten sneuvelen sneed voor de rechter onvoldoende hout. Het terrein werd bouwrijp gemaakt en de drie bomen gingen om. In 2009 betrokken we dit fijne pand en konden eindelijk zonder stoelendans ons werk doen.Bij het rooien van de bomen maakte de gemeente echter een foutje, er werd een esdoorn die niet hoefde te wijken per abuis omgezaagd... de boom die nu in onze hal staat! Hij heeft acht jaar mogen drogen en krijgt eerherstel in zijn huidige functie: als folderrek. Hij staat weer bijna op zijn oude, vertrouwde plaats, waar hij is opgegroeid. Het scheelt maar een meter of tien.
Buurtverbinders zijn de verbindende kracht bij het digitale dorpsplein onsthuus. Elke buurtverbinder maakt gebruik van zijn eigen kwaliteiten, als team hebben zij dus een diversiteit aan kennis en vaardigheden. Door met hen samen te werken en onze krachten te bundelen, krijgen we samen veel voor elkaar. We zijn verbonden met elkaar en weten elkaar te vinden, een prettige samenwerking die positief bijdraagt aan de leefbaarheid in gemeente Boxmeer. Een samenwerking om trots op te zijn! Waar bent u trots op? Welke positieve ervaring wilt u over u dorp delen? Heeft u iets bijzonders meegemaakt of gezien? Deel dit via een buurtverhaal!
Pagina's (1): 1