OnsThuus.nl

Inloggen of inschrijven

Zomeractiviteit 'Kom Erbij'Zomeractiviteit 'Kom Erbij'
Gedurende de zomerperiode liggen veel activiteiten stil. Veel mensen die hier naar uit zien, missen deze contacten. Het gebiedsteam van Sociom heeft de koppen bij elkaar gestoken en een zomerse ontmoetingsmiddag met muziek georganiseerd in jongerencentrum The Unit. Mensen bij elkaar brengen en ook de mogelijkheid bieden een maatje te vinden. Je komt wellicht in gesprek met iemand die je nog niet of niet zo goed kent”, merkt Samantha Regeer (Sociom) op. “Iemand die dezelfde interesses heeft. Dat kan op termijn positief zijn. Iemand waarmee je gaat fietsen of wandelen. Of regelmatig een afspraak maakt om bijv. samen koffie te gaan drinken”.

Doel
Op dinsdag 30 juli van 14.00-16.00 uur is dus het Open Huis in The Unit. Bezoekers hebben een leuke middag, waarin ze elkaar kunnen ontmoeten. De bedoeling is om tijdens deze middag bij gebleken interesse(s), te kijken of dan ook een maatje gevonden kan worden.
“Het jongerencentrum is een uitgelezen plek om dit soort ontmoetingen te realiseren”, vertelt Jeroen van den Heuvel (Sociom). Er is een grote zaal waar gezamenlijk koffie/thee kan worden gedronken met iets lekkers erbij en men kan genieten van life muziek. In de andere ruimtes kan de bezoeker kennismaken met verschillende thema’s.

Thema’s
Er is informatie over de mogelijkheid tot bijv. gezamenlijk wandelen, fietsen, gym, Yoga. Niet alleen wordt info verstrekt over sportieve activiteiten, de creatieve activiteiten komen ook aan bod, zoals aan de slag gaan bij het hobbycentrum in Boxmeer of gezamenlijk handwerken.
Verder worden er korte filmfragmenten en concertgedeeltes getoond en er wordt meer informatie gegeven over het culturele aanbod. Natuurlijk vertellen de medewerkers van Sociom over hun eigen cursussen, gespreksgroepen e.d.

Aanmelden niet nodig
“Mensen hoeven zich niet aan te melden. Men kan vrijblijvend binnenlopen. We zouden het erg leuk vinden om de bezoekers wegwijs te maken”, besluit maatschappelijk werker Els Meijer en lid van het gebiedsteam. “We hopen op een grote opkomst en dat er mooie matches gemaakt kunnen worden!”

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.