Onsthuus.nl

Inloggen of inschrijven

Wat kunnen wij voor je betekenen?Wat kan Kattenherplaatsing.nl voor jou betekenen?

Kattenherplaatsing.nl, de naam zegt het al: ik draag zorg voor de herplaatsing van katten. Niet in de vorm van een asiel of opvang, maar door het bemiddelen tussen mensen die een kat zoeken en mensen die genoodzaakt zijn afstand te doen van hun kat. Omdat ik zelf in Cuijk woon, ben ik georiënteerd op de regio Cuijk-Boxmeer, maar mensen uit heel Nederland kunnen hun kat aanmelding voor herplaatsing.

Een kat voelt zich het meest prettig in zijn eigen omgeving. Daar vertoont hij zijn natuurlijke gedrag. Baasjes die om wat voor reden dan ook niet meer voor hun kat kunnen zorgen, kunnen hun kat (of katten) bij mij aanmelden. Met de foto’s en informatie die ik ontvang, maak ik een goed en duidelijk artikel zodat geïnteresseerden precies weten wat voor soort karakter en gedrag de kat heeft. En zo weten ze ook meteen of zo’n kat past bij hun thuissituatie. Mensen die een leuke kat zoeken, krijgen de contactgegevens van het baasje en kunnen een afspraak maken om te gaan kijken bij de kat. Als er een klik is, dan maken de mensen onderling afspraken voor de verhuizing van de kat. In de tussentijd worden ze deskundig door mij begeleid en kunnen ze bij mij en bij mijn collega Karin Everraert terecht voor hulp en advies. Door de jaren heen heb ik op deze manier honderden katten met succes begeleid naar een nieuw thuis.

Mijn website is ook te vinden onder de naam Kattenvoorlichting.nl
Persoonlijk advies op maat en voorlichting maakt een heel groot deel uit van onze werkzaamheden. Op onze website is erg veel informatie te vinden over katten; over voeding, verzorging, kattengedrag en ook zijn er leuke weetjes te vinden over katten. Karin en ik houden ons voortdurend op de hoogte van de nieuwste inzichten op het gebied van katten en als er nieuwe informatie beschikbaar is, dan passen we dat op onze website direct aan. Zo weet je dat je altijd de juiste informatie krijgt.

Ook voor mensen die juist niet van katten houden, hebben wij tips. Veel mensen ervaren overlast van katten in de tuin en dat is natuurlijk heel erg vervelend! 

Wat veel mensen niet weten, is dat een kat die niet geholpen (gecastreerd) is, het meeste overlast veroorzaakt. Door te luidruchtig te vechten, vooral ’s nachts. Ongecastreerde katten sproeien urine, wat een doordringende, vieze geur veroorzaakt. Omdat ze alleen maar bezig zijn naar het zoeken naar een andere kat om nakomelingen op de wereld te zetten, gaan ze zwerven en hebben ze vaak niet voldoende eten. Daardoor krabben ze bij veel mensen de vuilniszakken en de zakken van het plastic open. Een kat (of poes) die gecastreerd is, veroorzaakt nauwelijks overlast. Ze verblijven meer in hun eigen tuin, gaan niet zo ver van huis, blijven lekker thuis eten en laten de vuilniszakken bij mensen met rust. Gecastreerde katten sproeien ook geen urine! Als je toch overlast ervaart van katten die bij u in de tuin plassen of poepen, kijk dan op onze website voor tips om uw tuin onaantrekkelijk te maken voor katten.

Marieke van de Weijer en Karin Everraert
Kattenherplaatsing.nl

https://kattenherplaatsing.nl/