Onsthuus.nl

Inloggen of inschrijven

Tien vragen aan.... Govert SweepBoxmeerse YouTuber Govert Sweep (21)

1.Hoe is je YouTube carrière begonnen?

Dit hele avontuur begon 8 jaar geleden. Ik was toen 13 jaar oud en vond het leuk te ‘maken’, zelf creëren en daarmee wat opbouwen. In dit geval waren het video’s over voetbalspelletjes. Zodra ik een bepaalde tactiek bedacht, een goede score behaalde, of iets grappigs meemaakte tijdens het spel, filmde ik dit en maakte er een video van. Dit deed ik door met mijn mobieltje het beeldscherm te filmen. Onprofessioneel, maar wel een begin. Op deze manier kon ik zonder budget al iets opbouwen. In 8 jaar heb ik mijn kanaal ontwikkelt tot een online zender waarbij ik in samenwerking met passende merken meerdere formats per jaar publiceer. 


2.Wie wil je met je video’s bereiken?

Iedereen. De insteek van mijn video’s is niet leeftijdsgebonden. Natuurlijk spreekt elk onderwerp (per format) een andere doelgroep aan. Dat is ook waar ik veel mee bezig ben; het verbreden van mijn doelgroep door het maken van toegankelijke content. 


3.Wat voor onderwerpen zijn favoriet?

De meest populaire serie op mijn kanaal is ‘De Spooktocht’. Deze is bijna 2 miljoen keer bekeken. In deze serie reis ik naar griezelige plekken over de hele wereld waar enkel spookverhalen over te vinden zijn. Op locatie volg ik een groep mensen die zich bezighoudt met paranormaal onderzoek. Ze gaan dus op zoek of er ‘geesten’ zijn op zo’n locatie. In deze serie volg ik ze met een objectieve houding, zodat de kijker zijn eigen mening van vormen. Dit zorgt voor spannende beelden, waarbij zelfs een rationalist gaat twijfelen.


4.Wat is je doel?

Infotainment. Ik wil mensen bereiken door middel van entertainment, maar altijd met een boodschap. Of dit nou een geschiedenisles is over de oorlog terwijl ik een bunkercomplex bezoek in Normandië, of om soms iets meer te durven in het leven; terwijl ik zonder ervaring mee doe aan de zwaarste motorcrossrace van de wereld. 


5.Hoeveel views heb je gemiddeld op een video?

100.000 weergaven. In totaal telt mijn kanaal 42.000.000 weergaven.


6.Wat staat bovenaan je bucketlist?

Op dit moment ben ik bezig met mijn eerste koophuis, een mooi mijlpaal voor mezelf. 


7.Edit je zelf je video’s?

Jazeker. Daarmee ‘schrijf’ je uiteindelijk het verhaal zoals de mensen het te zien krijgen. Montage is één van de belangrijkste onderdelen van het creatieve proces van een videoserie.


8.Heb je tips voor jeugd die hetzelfde wil bereiken als jij?

Luisteren naar mensen, maar niets direct aannemen en ernaar handelen. Niet te eigenwijs zijn, maar wel altijd eigen plannen maken en realiseren (en er hard voor werken!!).  Zolang je niemand kwaad doet is er geen enkel argument om niet hard te werken voor jouw droom. Als deze anders is dan mens ‘verwachtingen’ zullen ze je vertellen dat het risicovol is en daarom niet zo slim. Risico maakt het leven leuk. Dus niet bang zijn en geloof hebben in je ideeën. 


9.Hoe zie je de toekomst?

Positief. Ik heb er zin in. Na een eigen huis is de volgende stap het openen van een kantoor en een team om me heen bouwen. Door samen te werken met de juiste mensen kan mijn merk alleen maar sterker worden komende jaren. Op die manier kan ik series maken die voor een nog groter publiek toegankelijk zijn.


10.Wil je nog wat kwijt aan de lezers van DeBok?

Geniet van je dag. 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.