OnsThuus.nl

Inloggen of inschrijven

Tien vragen aan wielrenner Dennis WillemsBoxmerenaar Dennis Willems (18), ook wel bekend als ‘De beer van Boxmeer’, verschijnt dit jaar wederom aan de start van Daags na de Tour Boxmeer. DeBok stelde de beer tien vragen.

Door Wanda Laarakkers voor DeBok


1.      Hoe lang beoefen je de wielersport?


 Ik ben begonnen op mijn negende met wedstrijden rijden. Ik vond het erg leuk om de tour te zien op de tv en wilde dit zelf ook! Mijn vader kocht een tweedehands fietsje op marktplaats en zo is de wielerkoorts begonnen. 


 


2.      Wat doe je behalve wielrennen?


Naast het wielrennen volg ik een opleiding niveau vier marketing @ communicatie op de Young Talent Academy Nijmegen. Dit is een school waarbij je topsport en opleiding combineert. Ik heb hier nog geen moment spijt van gehad, het is een superhandige school om het maximale uit je sport maar ook uit je school te halen!


 


3.      Doe je regelmatig met wedstrijden mee?


Ja, elk weekend reis ik met mijn ouders of de ploeg, ik rijd bij wielrenvereniging Schijndel, heel Benelux af om wedstrijden te rijden. In mei viel ik en brak mijn hand waardoor ik vijf weken geen wedstrijd kon rijden. Toen besefte ik me pas hoe de wedstrijden onderdeel van mijn leven zijn. Gelukkig gaat het nu weer goed!


 


4.      Op welke manier train je?


Afgelopen winter ben ik met mijn vader gerichter gaan trainen. Ook heb ik onderzoek gedaan om details te verbeteren. Topsporter zijn is niet alleen fysiek trainen, het is ook mentaal erg sterk zijn. Ook moet je je lichaam trainen op de voeding die je neemt. Afgelopen najaar was ik simpelweg te zwaar en viel acht kilo af, alles gaat nu een stuk beter! Eerst trainde ik niet erg hard maar kon een mooi niveau halen. Dit jaar wil ik vooral laten zien dat ik een goede ‘allround’ renner ben. Door alle onderdelen goed te trainen, met nadruk op tijdritten en klimmen, voel ik me in elke wedstrijd op mijn gemak. 


 


5.      In welk onderdeel doe je mee in Boxmeer?


Dit jaar fiets ik in Boxmeer weer in het voorprogramma mee. Dit is een gemixte klasse waarbij mijn categorie (junioren) samen met de B-amateurs meerijdt. Tussen amateurs rijden is voor mij totaal anders omdat ik mijn leeftijdsgenoten gewend ben. Maar dit schrikt mij niet af. Ik vind het leuk om afwisseling te hebben en het in Boxmeer koersen geeft een bepaalde kick, dan maakt het niet uit met wie ik samen rijd.


 


6.      Rijd je voor het eerst mee in Boxmeer?


Nee, dit is mijn vierde jaar dat ik mee mag doen zelfs. De eerste twee keer kwam ik bij de nieuwelingen al eens heel dicht op de overwinning. Vorig jaar reed ik als eerste jaar junior met de B-amateurs en sportklasse samen. Ik kwam net uit een rust periode en was hier niet op mijn beste niveau van dat jaar. 


 


7.      Welke wielrenner is je grote voorbeeld?


Een specifiek voorbeeld heb ik niet, maar wel blijf ik Fabian Cancellara de mooiste renner vinden van de afgelopen jaren. Op alle fronten kon deze allround renner mee doen voor de winst. Ook naast de fiets een super goed persoon, dat zie ik graag.


 


8.      Wat is er speciaal aan meedoen in Boxmeer?


Het koersen door je eigen dorp. De aanmoedigingen van alle mensen. Het super vette parcours. Het rondje dat me perfect ligt. Boxmeer heeft het op die dag allemaal. Familie en vrienden staan overal naast het parcours. Als je een aanval plaatst, roept iedereen je toe. Dit geeft mij een geweldige boost tijdens de wedstrijd! De afgelopen drie jaar heeft de winst er nog niet ingezeten maar dit jaar ben ik sterker dan ooit en erg gebrand om op dat hoogste treetje te staan op het podium. Ik ga er dus weer vol voor. 


 


9.      Hoe zie jij je toekomst in de wielersport?


Sinds ik begon met wielrennen wil ik prof worden. Elk jaar gaat het een stap beter en sinds dit jaar voel ik me echt een renner omdat ik er alles voor doe, en veel voor laat. Natuurlijk is een koers winnen zoals de Amstel Gold Race een droom. Maar voor mij is het prof worden een doel wat ik erg graag wil halen. Wat daarna komt zien we dan wel.


 


10.  Wil je nog wat kwijt aan de lezers van DeBok? 


Om 13:00uur start ik in Boxmeer, de eerste wedstrijd in het programma. Aarzel niet en kom kijken! Dit is vaak een erg spannende en actieve wedstrijd. En dus een spektakel om Daags na de Tour te starten!


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.