OnsThuus.nl

Inloggen of inschrijven

Sambeek: proud to be foutVorig jaar kreeg de Sambeekse kermis een geheel nieuwe opzet, wat zeer positief werd ontvangen bij inwoners van dit kerkdorp. Van 23 t/m 26 augustus slaan de plaatselijke dorpsraad en uitbaters van Route 66 en de Gouden Leeuw de handen opnieuw ineen om kermisgangers vier onvergetelijke dagen te bezorgen. 

Door Wanda Laarakkers in DeBok

“Het kermisterrein was dagelijks goed gevuld vorig jaar en de samenwerking tussen alle partijen organisatoren was goed,” vertelt Patrick van den Broek, van Route 66, “Vandaar dat we dit jaar wederom de handen ineenslaan om een topkermis te organiseren voor Sambeek.” Naast de traditionele kermisattracties, zoals de draaimolen en botsauto’s, vinden er op en rondom het Pastoor de Vochtplein dagelijks meerdere activiteiten plaats.

Luc Zeegers, commissielid vanuit de dorpsraad: “Er is een programma samengesteld in het thema proud to be fout, met diverse nieuwe activiteiten voor jong en oud. Op vrijdag kan de jeugd skaten op de botsautobaan. We zijn de samenwerking aangegaan met VV Sambeek en volleybalvereniging Avance. Zaterdagmiddag organiseren we samen een voetbal, - en volleybaltoernooi op zand, mede mogelijk gemaakt door Sambeekse ondernemers. Sambeekse dj’s krijgen een open podium op zondagmiddag. Een half uur lang mogen zij hun eigen muziek ten gehore brengen.” Ook Bierpongen, Frispongen, dorps barbecue, de nieuwe inwonersdag, schminken en de kroegentocht, waar zo’n tweehonderd deelnemers verwacht worden, staan op het kermisprogramma. Luc: “En er is natuurlijk volop muziek te horen bij alle activiteiten, zoals zaterdagavond de band ReMixx en een verrassingsoptreden op maandagavond.”

Zo’n vijftien commissieleden zijn druk met het voorbereiden van deze kermisactiviteiten. Daarnaast krijgen zij steun uit diverse hoeken. Patrick en Luc: “We hopen dat het hele dorp en omgeving zal uitlopen, dan maken we er een ouderwets gezellige kermis van.”

Voor het volledige programma en opgavemogelijkheden: Facebooksite Sambeekse kermis

 


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.