OnsThuus.nl

Inloggen of inschrijven

Opening Taalhuis in BoxmeerIn de Bibliotheek van Boxmeer is op 12 november 2018 het Taalhuis officieel in gebruik genomen. Ook werd het Taalakkoord Land van Cuijk door de verschillende organisaties ondertekend. Tot slot mocht wethouder Hendriks met een hamerslag de taalmuur doorbreken waardoor het taalhuis nu voor iedereen toegankelijk is.

Het Taalhuis is een project wat landelijk aandacht heeft en waarbij de lagere overheden aan de slag gaan met bibliotheken en welzijnsorganisaties om laaggeletterdheid zoveel mogelijk terug te dringenEven wat cijfers en feiten:: 

** 9,4 - 12.0% is laaggeletterd in Nederland. Het land van Cuijk kent 13 - 16%. Onder autochtonen 8.7% en onder allochtonen 37%. Dat spreekt boekdelen.

** Laaggeletterdheid wordt direct in verband gebracht met concentratieproblemen, afstand tot arbeidsmarkt/inkomen en minder vrijwilligerswerk

** 20% Nederlanders heeft moeite met digitale vaardigheden


Voldoende reden om dit probleem aan te pakken. Het taalhuis stoelt op 5 onderdelen:

1. Geld vaardigheden

2. Werk en formulieren vaardigheden

3. Taalvaardigheden 

4. Digitale vaardigheden

5. Gezondheidsvraagstukken

Deze 5 facetten zijn de vaardigheden die het taalhuis wil gaan ondersteunen. 


OnsThuus.nl wenst het taalhuis veel succes.  

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.