OnsThuus.nl

Inloggen of inschrijven

Oogstdag SMTSambeek- De SMT, Sambeekse Motoren en Tractoren vereniging, is druk met de voorbereidingen van hun jaarlijkse Oogstdag. Op 1 september worden gewassen die de leden van deze vereniging eigenhandig gezaaid en verzorgd hebben op ouderwetse wijze geoogst. Maar dit is niet het enige wat er te beleven is deze zondag.

Door Wanda Laarakkers in DeBok

In het voorjaar zaaiden de SMT-ers diverse gewassen op hun educatief park ter hoogte van Grotestraat 97 in Sambeek. Mais, bieten, voederbieten, acht soorten aardappelen, tarwe, rogge en voor het eerst dit jaar ook wortels. Maandenlang werd er door clubleden gezorgd dat het onkruid werd gewied, het land beregend en alle zorg kreeg die het nodig had. Voorzitter Willem Bongarts: “We hoeven onze leden, we hebben er tachtig, waarvan de helft jeugd, hiervoor maar te bellen en ze zijn paraat.”  Traditiegetrouw worden de volgroeide gewassen de eerste zondag van september ouderwetse manier geoogst.

“Op ons educatief park is deze dag behalve het oogsten nog veel meer te beleven in het thema ‘Nostalgie-technologie’,” aldus Willem, “Door diverse oude en moderne machines bij elkaar te zetten zal goed te zien zijn dat de techniek niet heeft stilgestaan de afgelopen jaren. Onze leden kunnen deelnemen aan een behendigheidswedstrijd. Ook de kleintjes worden niet vergeten. Zij kunnen zich vermaken in de draaimolen, op het springkussen, in de zandbak of zich laten schminken. Daarnaast is er een streekmarkt waarvoor hobbyisten en verenigingen zich nog kunnen aanmelden. Uiteraard zorgt SMT ook voor de catering.

“Het organiseren van de Oogstdag is elk jaar weer een flinke klus,” aldus de voorzitter, “Maar we hebben de neuzen allemaal dezelfde kant op staan, zijn een geoliede machine. Eendracht maakt macht.”

De Oogstdag is te bezoeken van 11.00-17.00uur. Deze dag is entree vrij, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Meer informatie:


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.