OnsThuus.nl

Inloggen of inschrijven

MHCB D1 - Uden D1


  • Nieuws


Boxmeer Dames 1 - Uden Dames 1

Alweer 5 dagen geleden speelden wij onze laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Voor Milou, Anniek en Charly had deze wedstrijd toch een beetje extra lading, aangezien zij hun laatste wedstrijd in Dames 1 speelden. Ook voor onze coach Peter was het zijn laatste wedstrijd als onze coach.Wat een geluk dat we ook nog tegen Uden aan mochten treden. Wij konden ons de uitwedstrijd nog zeer goed herinneren... (1-3 winst, heel veel blijdschap aan onze kant, tranen aan de Udense kant) Dit smaakte naar meer!Zo gezegd, zo gedaan.Na de nodige voorbereidingen om het tropenklimaat te kunnen trotseren (veel zonnebrand, vaseline op de wenkbrauwen, je kent het wel), stonden we om 12.45 uur stipt klaar voor de start. Vanaf het begin werd er super fel gespeeld, er werd nagedacht over keuzes en we hadden veel balbezit. Uden hield het veld vrij klein en bezette de as, waardoor er voor ons aan de zijkanten gruwelijk veel ruimte lag. Daar maakten we dan ook redelijk goed gebruik van. Al in het eerste kwart lukte het ons om de voorsprong te nemen. Vanuit een strafcorner sleepte Juud de bal prachtig in het net; 1-0! Vele aanvallen volgden, maar er werd er geen een verzilverd. Na twee kwarten kregen we even tijd om bij te komen op het grasveld in de schaduw. Onze taak was vrij duidelijk: voorkomen dat Uden aan scoren toekwam en als het even kon er nog een goaltje bijprikken. Ook de laatste twee kwarten bleven we steady en volwassen spelen, waardoor Uden niet aan scoren toekwam. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd mochten Milou, Anniek en Charly groot applaus en een bloemetje ontvangen van het publiek tijdens hun publiekswissel, waarna hun taak voor Dames 1 er op zat.Het was vrij tricky om deze laatste spannende minuten zonder keeper te spelen, maar wij hadden Kaat als vliegende keep, dus we maakten ons weinig zorgen;). Met nog slechts 2 minuten op de klok mochten we ons nog eens keer rustig (+30 seconden) klaarmaken voor een strafcorner. Onze aangeefster Anne heeft recent een cursus time-management gevolgd en had een tactisch plannetje bedacht om onszelf nog wat meer tijd te gunnen en de kans op winst niet te laten schieten, en gaf 'per ongeluk' de bal aan met zoveel schijn dat zij van de scheidsrechter moest vertrekken naar de middenlijn, om het stokje over te dragen aan Britt (+30 seconden). Immers, wanneer een aangever de bal met te veel schijn aangeeft, mag de scheidsrechter de desbetreffende aangever terug naar de middenlijn sturen en moet de strafcorner opnieuw aangegeven worden (Uden, zie bijlage). Veel protest vanuit de Udense kant (+60 seconden), maar tevergeefs. Het eindsignaal klonk (30+30+60=120 seconden = 2 minuten), de corner werd genomen en weliswaar weggewerkt uit de cirkel, maar wij hadden de winst binnen!!Een mooiere afsluiting voor onze afscheidnemers is er niet! (en voor de rest eigenlijk ook niet)

Vanavond sluiten we het seizoen af met een gezellige BBQ, nemen we (nu echt) afscheid van Peter, Milou, Anniek en Charlotte en gaan we met een goed gevoel de zomerstop in.

Wij willen jullie allemaal bedanken voor al jullie support van dit seizoen, geniet (net als ons) van een welverdiende zomerstop en we zien jullie graag weer terug langs de kant in het nieuwe seizoen!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.