OnsThuus.nl

Inloggen of inschrijven

MHCB D1 - Deventer D1

#1 Boxmeer D1 – Deventer D1


Wauw! Wat een start van het seizoen. Na een korte, maar goede, voorbereiding gingen vandaag dan echt alle remmen los in de eerste wedstrijd van de competitie. Het eerste verslag kan in tien woorden beschreven worden, namelijk; Goal! Goal! Goal! Goal! Goal! Goal! Goal! Goal! Goal! Goal!

Maar deze prestatie moet beschreven worden in meer woorden!


De teambespreking begon met het antwoord om de hamvraag die veel mensen bezig hield. Onder andere de spelers, clubgenoten, ouders en zelfs de krant: wie is dan toch de nieuwe aanvoerder? Aangezien Michiel nog niet kiezen tussen de zestien sterspelers wordt de band nog enkele weken gedeeld door Isabel en Judith. Nu dat uit de lucht is kon gefocust worden op de wedstrijd. En die focus was er! Deze wedstrijd was een ‘bijzijn is meemaken’ momentje. Samenvatten, beschrijven en de juiste namen en acties noemen zal niet meevallen, maar wat mag blijken is dat het vandaag een echte teamprestatie was!


Toen het eerste fluitsignaal klonk leek het alsof de halsbanden van de doorgefokte pitbulls braken, we mochten eindelijk los! We konden met ons aanvallende spel direct druk zetten op de Deventer. We konden de eerste minuten nog niet alle grip krijgen en daardoor werd Deventer als eerste gevaarlijk, maar gelukkig stond Fleur op te letten. Dat was haar eerste en ja ook laatste balcontact van de wedstrijd. We begonnen met aanvallen en we hielden niet meer op. De eerste goal van de wedstijd staat op de naam van Bente. Een aanval over links eindigde via Renée bij Bente die de met een turn de bal uiteindelijk met keeper en al de goal in werkte. Enkele minuten later mocht Judith na een voorzet van Merel recht door de as tekenen voor de tweede van de middag. Daarna was het net voor het einde van het eerste kwart Bente die met alleen nog de keeper voor zich de goal aan Leonoor gunde. In het tweede kwart mocht Isabel het goede werk van Bente afmaken waarna twee spelers en keeper met elkaar op de achterlijn in de kluts lagen. Daarna tekende Leonoor voor haar tweede door de bal hard het net in te maaien. 

In de rust was het duidelijk; het is precies waar Michiel van gedroomd had. Maar we kennen onszelf… ‘de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is!’. Niet inzakken en niet inkakken. Het positieve coachen, het goede gevoel en het balbezit moesten we vast houden. 

In het derde kwart was ons hockey net zo mooi en de werklust net zo hoog, al dan niet hoger. Leanne trok enkele keren de turbo uit de kast en spelers doken voor de tip in’s of om een block te kunnen zetten. De zesde goal mag op de naam van Bente die na goed voorbereidend werk van Anne aan de rechterkant de bal uiteindelijk in de korte hoek hard tegen de plank sloeg. Het volgende doelpunt werd gescoord door Renée die na een lange scoop van Judith de bal op de kop van de cirkel controleerde en direct uithaalde. Het laatste doelpunt van dit kwart is van Judith die na een harde pass van Isa de bal het dak in wist te tippen. Tijdens het laatste rust moment spraken we het dan toch uit: laten we voor de dubbele cijfers gaan! En zo geschiedde! Na een aantal keren de bal net niet goed geraakt te hebben, maakte dan toch ook Noor haar doelpunt met aan slimme push langs de keeper. Judith mocht tekenen voor de laatste van de middag. Na goed voorbereidend werk van Isabel speelde Judith twee directe tegenstanders uit op de achterlijn en sloeg vervolgens, nog steeds op de achterlijn, met de backhand de bal in de korte hoek links van de keeper. Een mooi einde van de doelpuntenregen. 

Duidelijk moge blijken dat dit echt een teamprestatie was! Degene die de bal achter de goallijn wisten te krijgen werden ondersteund door tien andere sterke spelers binnen de lijnen, fanatiek support en goede coaching. Een zeer lekker begin! 


Complimenten moeten ook worden uitgesproken naar Deventer. Ondanks deze monsterscore bleef Deventer fanatiek en sportief. We hopen dat jullie het net nieuw bij elkaar gezette team snel op de rit krijgen en die sportiviteit vast blijven houden! Deventer Hockey Vereniging ????


We zijn onszelf er heel goed van bewust dat dit een bijzondere prestatie is en we dit niet iedere week gaan evenaren, maar desalniettemin moet dit gevierd worden! Het bier ging er die avond dan ook lekker in en er werd nog lang nagenoten van alle mooie doelpunten. Dinsdag gaat de focus weer op de volgende horde; Kromhouters uit (15-sept).


????????

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.