OnsThuus.nl

Inloggen of inschrijven

Kabouterpad Boxmeer


  • Nieuws
  • Gedeeld in Wanda schrijft
  • Plaats: Rijkevoort, Overloon, Sambeek, Vierlingsbeek, Vortum-Mullem, Oeffelt, Boxmeer, Beugen, Groeningen, Holthees, Maashees

Boxmeer- Marianne van Boekholt is gastouder van een kleinschalige kinderopvang, ‘Mijn Melodie’. Met haar gastkinderen is zij regelmatig in het bos te vinden, waaronder ook het Brestbos. Marianne heeft een enorm goed voornemen voor 2020. Het realiseren van een kabouterpad in dit Boxmeerse bos. 

Door Wanda Laarakkers in DeBok

Sinds zes jaar is Marianne van Boekholt (52) gastouder, werk dat haar op het lijf is geschreven. Marianne houdt ervan naar buiten te gaan met haar gastkinderen. Regelmatig is zij dan ook in het bos te vinden. In de Staatsbossen van Sint Anthonis loopt zij graag het kabouterpad, een korte wandelroute speciaal voor jongere kinderen. “Tijdens zo’n wandeling in de herfstvakantie kreeg ik het idee dichter bij huis een kabouterpad te realiseren. Het pad in Sint Anthonis is prachtig, maar je loopt er niet even snel naar toe, bijvoorbeeld na schooltijd. Wat zou het leuk zijn als dit wel zou kunnen!” Marianne besprak haar idee met collega-gastouders, die erg enthousiast reageerden.

Marianne pakte direct de koe bij de horens. “Ik ben nogal een organisatiemiep, dus ging direct aan de slag in het nieuwe jaar. Mijn goede voornemen voor 2020 is het realiseren van een kabouterpad voor de Paasdagen. Ik organiseer rondom de Paasdagen altijd een activiteit eieren zoeken voor de kindjes. Hoe leuk zou het zijn als dat dit jaar in het Brestbos op het kabouterpad zou kunnen?!” Marianne schreef diverse instanties aan, waaronder Staatsbosbeheer, Brabants landschap en de gemeente. Zij ontving positieve berichten terug. 

“Het idee is als volgt,” Marianne ziet het helemaal voor zich: “Het zou mooi zijn als de ingang ter hoogte van het straatje bij de Ruitershop zou komen, dan kan er in het gedeelte achter de hockeyvelden een route uitgezet worden. Deze mag hooguit anderhalve kilometer lang zijn, dit is lang genoeg voor jonge kinderen. De route moet aangeduid worden met palen waar een kabouter op is geschilderd. Daarnaast staan er palen met QR codes. Achter elke code schuilen activiteiten, die in vier verschillende jaargetijden te verdelen zijn. De activiteiten zijn op kinderen en de natuur gericht. Je kunt denken aan zoekopdrachten of opdrachten als ‘benoem welke kleuren je ziet’. Of, ‘ga op je buik liggen en bekijk met een spiegel de onderkant van een paddenstoel’. Daarnaast is het natuurlijk leuk als er een flinke dosis fantasie bij komt kijken. ‘Zoek de kaboutersporen of de kabouterdeurtjes’. Verder moet er een rustplek komen met allemaal verschillende maten houten paddenstoelen waar kinderen op kunnen zitten om even wat te drinken of eten.” 

Hopelijk kan Marianne, net als vele andere (gast)ouders binnenkort tegen haar kinderen zeggen: “Wisten jullie dat er kabouters in het Boxmeerse Brestbos wonen?” 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.