Onsthuus.nl

Inloggen of inschrijven

Jan Welbers 51 jaar en meer dan 115.000 uur in dienst bij Havens!Kun jij je voorstellen om 51 jaar lang voor hetzelfde bedrijf te werken?  Afgelopen vrijdag liepen Maashees en omliggende dorpen uit om onder begeleiding van veel (oud-)werknemers Jan een laatste ere saluut te geven. Vanuit Horst werd er in colonne gereden naar Maashees en ook daarna naar zijn huis in Vierlingsbeek. Jan kon zich geen mooier afscheid wensen.

 

Familieman

“Jan is een echte familieman” aldus zijn vrouw Francien. In 1968 liep hij als 15 jarige met zijn vader mee en mocht gelijk aan de slag, voor het inmiddels 175 jaar oude familiebedrijf. Een unicum in de regio! Bovendien werkte hij tot zijn laatste werkdag ongeveer 50 uur per week. Daarnaast stond Jan er altijd voor zijn gezin.

 

Iedere boer kent Jan

Wellicht kent Jan de regio het beste van allemaal want er zijn maar weinig varkens- koeien- kippen-boeren of paarden maneges en dealers waar hij niet is langs geweest met de bulk of zeilwagen. In de laatste jaren vervoerde Jan ook veel champignon bijvoedmiddelen onder het merk MCSubstradd. 

 

“Als er een locatie is die moeilijk te bereiken is, dan sturen we Jan erop af”, aldus Patrick Hutten.

 

Jan heeft in zijn vele jaren in de veevoersector natuurlijk ook verschillende innovaties meegemaakt. Vroeger reed je in een 5 tons wagen; tegenwoordig van 6 uur ‘s ochtends tot soms 20 uur ‘s avonds verplaatst hij meer dan 100.000 kilo. Tijdens zijn afscheidsweek reden diverse kleinkinderen mee en speciaal voor deze dag heeft Jan mogen rijden in een oude DAF uit 1967. “Welliswaar rood nu, maar dat komt omdat Jan nog altijd zo vurig is. In een vergelijkbaar type, maar dan wel in Havens kleuren, is Jan ook getrouwd met Francien in 1976. 

 

“We gaan Jan zeker missen, daar hij veel bijgedragen heeft aan de groei van Havens en we de laatste jaren juist extra veel klanten aan ons weten te binden, aldus directeur Joris Kaanen.

 

Maar wat zou Jan het liefst willen doen met zijn pensioen?

“Ik ga de vele adressen en trouwe klanten van Havens enorm missen, maar “Oost, West, Thuis best, zeggen ze toch?”. “Het liefst breng ik veel tijd door met mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. I.p.v. om half 5 ‘s ochtends in de wagen ben ik dan aan het klussen. Ik heb me nooit verveeld bij Havens en ben dat ook niet van plan te doen tijdens mijn pensioen.  De Harmonie en Volharding liggen me ook na aan het hart”. 

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.