Onsthuus.nl

Inloggen of inschrijven

Iedereen telt meeAfbeeldingsresultaat voor wandelvoetbal


Nieuwe activiteiten zijn nodig voor de senioren van morgen.

 

De SWOGB heeft diverse activiteiten in haar programma zitten. We sommen ze even op: 

* Bewegen met 

MBvO, Fitness, Jeu des Boules, Koersbal, Yoga, Countrydansen en werelddansen/volksdans   

* Muziek 

Muzieksalon en seniorenkoren  

* Uit op Zondag 

Elke maand in de Symfonie, St Anna beide Boxmeer en de Pit Overloon.  

* Ontmoetingsactiviteiten 

Biljarten, Kaarten, Creatieve bezigheden en Fietsen en wandelen 

 

De activiteiten worden in meerdere plaatsen in de gemeente georganiseerd en verschillende activiteiten zijn onder begeleiding van een docent. 

Maar tijden veranderen en de jongere senioren zijn vaak niet meer zo meegaand met alle activiteiten. Oudere senioren vinden het pakket nog prima maar dit alles leidt wel tot een verschraling van de deelnamen. Dat is bijzonder jammer en treft natuurlijk direct de oudere generaties want het aantal deelnemers per activiteit vermindert. Helaas zijn enkele activiteiten daardoor al gestopt in enkele kernen. Dat is jammer. 

Maar het betekent dat er nieuwe activiteiten ontplooid moeten worden. Dat is niet gemakkelijk maar wel een voorwaarde.  

We denken aan wandelvoetbal (walking footbal) wat nu op beperkt gebied ontplooid wordt in Vierlingsbeek. Maar veel aanwas van activiteiten is er nog niet. 

Daarom het verzoek om uit te kijken naar nieuwe activiteiten die op een grote deelname kunnen tellen. De SWOGB heeft geen toverhoed om 

nieuwe activiteiten uit de hoge hoed te toveren maar is afhankelijk van ideeën van onderaf. Ook zal er een beroep gedaan moeten worden op (sport) verenigingen die naast hun jeugd en volwassenen kijken naar inpasbaarheid van senioren. Want Iedereen telt mee.