Onsthuus.nl

Inloggen of inschrijven

De SWOGB zoekt vrijwilligers voor hulpdienst Boxmeer
SWOGB Hulpdienst Boxmeer zoekt vrijwilligers

 

Klussen

Voor veel mensen is klussen een dagelijkse bezigheid. Meestal ook een hobby waar veel tijd en aandacht aan besteed worden. Ongetwijfeld worden dan ook klussen in en rond huis meegenomen. Daarnaast kunnen mensen terecht bij het hobbycentrum in Boxmeer als ze geen beschikking hebben over ruimte en/of gereedschap of voor het gezelschap gaan. Informatie over het hobbycentrum kan men vinden op de

Website van de SWOGB: www.swogb.nl  submenu samenwerking

Website: www.hobbycentrumboxmeer.nl

Maar er zijn helaas ook mensen waarvoor het klussen in en om huis niet (meer) mogelijk zijn om diverse redenen. Het schilderijtje wordt niet opgehangen, de bezemsteel wordt niet vervangen of het handdoekhaakje ontbreekt. Simpele klusjes maar helaas zelf niet in staat om die klusjes te doen en ook in de directe omgeving (familie/buurt) zijn geen mensen beschikbaar.

Dan is er de Hulpdienst. Mensen die klaar staan als andere hun hulp nodig zijn. De klusmensen van de hulpdienst zijn blij dat ze mensen op deze manier kunnen helpen. De dienstverlening is gratis, u betaalt alleen de materiaalkosten.

 

Vervoer

Naast het doen van klusjes zijn er bij de hulpdienst ook mensen die klaarstaan om mensen vervoer aan te bieden. Naar de winkel gaan, naar een huisarts gaan of naar het ziekenhuis gaan. Mensen van de hulpdienst begeleiden in sommige gevallen ook de cliënten zodat deze niet alleen staan. Het gaat dus verder dan een taxi waarbij mensen in en uitstappen. Maar dit is sterk afhankelijk van de vrijwilliger en in goed overleg is veel mogelijk.

Het vervoer kan over kleine en soms langere afstanden ingepland worden. Als mensen van deze dienst gebruik maken kunnen ze met Sociom overleggen wat de wensen zijn en Sociom kijkt welke vrijwilligers inzetbaar zijn. De cliënten betalen een vergoeding voor de gereden kilometers.

 

Vrijwilligers

Om de klussen en het vervoer goed te kunnen aanbieden zijn we afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. De SWOGB laat weten dat de hulpdienst een toename kent van de klusdienst en de vervoersdienst. Het is geweldig dat mensen de hulpdienst weten te vinden maar anderzijds moeten we wel zorgen voor voldoende vrijwilligers. 

Op dit moment is de hulpdienst op zoek naar vrijwilligers voor ondersteuning van haar diensten aan mensen die het nodig zijn. In het kort dus een hulpvraag bij de hulpdienst. Bent u een klusser of wil u wel mensen vervoeren, laat het ons weten.

Bel dan op een werkdag naar Sociom 0485-700500 (tussen 9.00-11.30 uur)   

 


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.