Onsthuus.nl

Inloggen of inschrijven

Biblioplus start cursus over online regelen overheidszakenVoor iedereen die meer wil weten over het online regelen van overheidszaken start Biblioplus binnenkort in meerdere filialen met de cursus Digisterker. Een handige cursus voor wie bijna nooit zaken via internet regelt of dat moeilijk vindt.

Steeds vaker worden contact en regelwerk met de gemeente  en de overheid tegenwoordig online geregeld. Tijdens de brede cursus van Biblioplus komen dan ook meerdere zaken aan bod. Zo wordt geleerd hoe een DigiD aangevraagd en gebruikt moet worden, hoe via internet een afspraak bij de gemeente gemaakt kan worden en hoe verschillende regelingen vanuit de overheid aangevraagd kunnen worden. Denk aan bijvoorbeeld zorgtoeslag bij de Belastinsdienst of een PGB bij de Sociale Verzekeringsbank. Ook wordt geleerd hoe informatie over de overheid opgezocht kan worden en hoe zaken geregeld moeten worden op MijnOverheid.nl.

De cursus Digisterker bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. In deze tijd worden stap voor stap de verschillende onderdelen uitgelegd door een docent. Tijdens de cursus maakt de cursist op de computer oefeningen uit een werkboek, het is dan ook belangrijk dat de deelnemers al wat bekend zijn met computers. Voor geĂ¯nteresseerden die deze kennis nog niet bezitten is het handig eerst de cursus Klik&Tik te volgen. Deelnemers van die cursus leren bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe bestanden te downloaden. Meer informatie over Klik&Tik is te krijgen via 0485-583500.

De kosten van de cursus Digisterker bedragen eenmalig 13,50 euro voor leden van Biblioplus en 16 euro voor niet-leden. Het cursusboek en koffie of thee zijn daarbij inbegrepen. Aanmelden kan via biblioplus.nl.

Digisterker wordt gegeven op de volgende locaties:

Bibliotheek Cuijk (start 8 mei), bibliotheek Bergen (start 12 juni), bibliotheek Gennep (3 september), nogmaals bibliotheek Cuijk (start 9 oktober), bibliotheek Grave (21 oktober), bibliotheek Mill (18 november) en bibliotheek Boxmeer (start 19 november). De cursustijden zijn steeds van 10.00 tot 12.00 uur.Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.