Onsthuus.nl

Inloggen of inschrijven

Almelo D1- MHCB D1
Almelo Dames 1 – Boxmeer Dames 1: 3-3 [0-2]


Na een winterslaap van ruim 3 maanden stond vandaag weer de eerste competitiewedstrijd op het programma. Natuurlijk hebben wij de afgelopen maanden niet stil gezeten en hebben we de nodige oefenwedstrijden gespeeld, hebben we ons jaarlijkse teamweekend gehouden in Klimmen en kregen we afgelopen week nieuwe tassen van onze nieuwe sponsor: Café/zaal ’t Centrum. 

In tegenstelling tot de oefenwedstrijd tegen Best (je weet wel, die ene zondag dat het ± 17C was….) was het vandaag grijs, grauw, wind en heel veel regen, heel veel regen. We vertrokken op tijd naar het noorden om de drie punten op te halen. Na een reis van dik ruim een uur bereikten we onze bestemming. Voordat we de kleedkamers in gingen werd al gesproken om de wedstrijd op een ander veld te spelen. Later bleek dit ook de juiste beslissing aangezien het hoofdveld een groot zwembad was geworden.

We begonnen de wedstrijd slap, we staken onze energie in andere zaken (de regen, koud, traag veld) dan in de wedstrijd. Dit gaf Almelo ook de kans om lekker te hockeyen. Ze konden elkaar goed bereiken en wij waren meer achter de bal aan het aanlopen dan dat we ons eigen spel speelden. Tegen alle verhoudingen in waren het echter wij die het net als eerste wisten te vinden, 0-1! Dit was een lekker gevoel en betekende maar één ding, doorpakken! We kregen steeds meer grip ons eigen spel en het lukte Isa dan ook om ‘ gewoon’ de cirkel binnen te lopen en de bal naast de keeper te pushen, 0-2!Almelo kreeg ook de nodige corners, maar wisten telkens niet het net te vinden.

Tijdens de rust werd dan ook nog eens goed gehamerd op dat we niet mochten verslappen en door moesten gaan waar we de eerste helft mee waren geëindigd. De tweede helft werd al snel onderbroken. Het was nog net geen vijver geworden. Na een korte onderbreking konden we de wedstrijd hervatten. We begonnen sterk, en maakten de 0-3. Almelo bleef doorvechten en maakte de 1-3. Zij kregen hierdoor nog meer vertrouwen en bij ons sloeg de paniek en chaos toe. In plaats van weer naar de basis te gaan verzaakten we in onze taken en opdrachten. Almelo rook vuur en maakte de 2-3 en 3-3.

We hebben weer geleerd van deze wedstrijd, we zijn gelukkig niet voor niets naar Almelo gereden en nemen we nog één puntje mee. We nemen de leerpunten mee naar volgende week. Dan spelen we thuis tegen Wijchen en daar hebben we nog een appeltje mee te schillen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.