Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Onsthuus.nl

Inloggen of inschrijven

De Boom (2017)           DE BOOM 

Huisartsenpraktijk Rembrandt.

In 1998 groeiden wij uit ons praktijkpand aan de Beugenseweg. Er was geen ruimte voor drie huisartsen én een praktijkondersteuner én een huisarts in opleiding. Onze assistentes hadden geen kamer voor hun spreekuren. We moesten op zoek naar een nieuwe plek.

We vroegen de gemeente om hulp, die wenste ons aanvankelijk succes met het vinden van een plek op de onroerendgoedmarkt. De toenmalige wethouder onderkende in 2000 ons probleem en kwam de huidige locatie in beeld.

Ambtelijke molens en bezwaren tegen de bouwvergunning zorgden ervoor dat na acht jaar gestart kon worden met de bouw. 

In 2008 kon er eindelijk worden gestart met de bouw. De bezwaarmakers waren tot de Hoge Raad gegaan en kregen ook daar geen gelijk. Het aangevoerde bezwaar dat 3 van de 35 bomen moesten sneuvelen sneed voor de rechter onvoldoende hout. Het terrein werd bouwrijp gemaakt en de drie bomen gingen om. In 2009 betrokken we dit fijne pand en konden eindelijk zonder stoelendans ons werk doen.

Bij het rooien van de bomen maakte de gemeente echter een foutje, er werd een esdoorn die niet hoefde te wijken per abuis omgezaagd... de boom die nu in onze hal staat! Hij heeft acht jaar mogen drogen en krijgt eerherstel in zijn huidige functie: als folderrek. Hij staat weer bijna op zijn oude, vertrouwde plaats, waar hij is opgegroeid. Het scheelt maar een meter of tien.