Onsthuus.nl

Inloggen of inschrijven

Mooi gesprek (2018)Mooi gesprek,


Na aanleiding van een artikel in het Boxmeers Weekblad ben ik naar GSMSWITCH gegaan, op zoek naar een telefoon. Het omzetten van de data nam iets meer tijd in beslag dan gedacht, dit was de aanleiding voor een mooi gesprek. Om niet meteen met de deur in huis te vallen gaf ik aan dat ik de techniek niet meer kan volgen en het fijn vind dat de gegevens van de oude naar de nieuwe telefoon worden overgezet. Rashed Akbari vertelt ondertussen dat hij inmiddels veel kennis heeft opgedaan in verschillende winkels en dat elke nieuwe telefoon toch weer net iets anders werkt, de techniek staat niet stil! Ondertussen komen er klanten  binnen die uiterst correct te woord worden gestaan en geholpen. Ondertussen zit ik comfortabel op de bank te wachten tot alle data is overgezet. Tussendoor zetten we ons gesprek voort en hebben het over waarden en normen. Ook over de cultuur verschillen van beide landen.

Rashed Akbari heeft zich duidelijk goed aangepast en vindt dat je dit hoort als je als vluchteling in een ander land mag wonen. Ik geef aan dat ik zijn verhaal in het Boxmeers Weekblad best heftig vind en dat ik het mij niet kan voorstellen om mijn land om wat voor een reden dan ook zou moeten ontvluchten. Zijn verhaal deed mij denken aan 4 en 5 mei en dat dit binnenkort is.

Gisteren was het 4 mei en herdenken wij niet alleen alles wat met de tweede oorlog te maken heeft, maar veel meer. Iedereen heeft daar zo zijn eigen gedachten bij en dat is prima de verhalen mogen verteld worden en doorgegeven. Vandaag 5 mei schrijf ik dit verhaal, als er verspreid in Nederland bevrijdingsfestivals zijn. Het is goed om te vieren maar blijven beseffen dat wij in een vrij land wonen en het niet overal is zoals in Nederland, is iets om ons bewust van te zijn, ook al zijn we het niet altijd overal mee eens.

Groet buurtverbinder OnsThuus