Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Nieuws:

Dames 1 Boxmeer - Dames 1 Barneveld

MHCBoxmeer Dames 1
18 oktober 2018


Dames 1 Boxmeer - Dames 1 Barneveld

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Barneveld op het programma. Voor ons een onbekende tegenstander, maar de coaches hadden wel iets gemeen: ze hadden allebei gehockeyd bij Baarn. Na dit gezegd te hebben waren wij nog niets wijzer. De woorden van Peter waren daarom ook duidelijk: de lijn verder trekken waar we vorige week zijn geëindigd en onszelf daarin meer belonen met doelpunten. 

We begonnen de warming-up wat slapjes, of dit met het weer te maken had of dat de gedachtes al bij de derde helft waren, is onduidelijk. Nadat het eerste fluitsignaal klonk waren de verhoudingen gelijk zichtbaar. Barneveld had weinig in te brengen tegen ons snelle spel, maar wisten wel iedere aanval net voor de cirkel of buiten de 23 af te stoppen. Na behoorlijk wat kansen vanuit onze kant waren het Bente en Elsemiek die de een-twee opzochten waarbij Elsemiek uiteindelijk het laatste voorzetje wist te geven op Judith. De keeper was al gaan liggen en Judith kon mooi de bal over de doellijn duwen, 1-0!

Dit smaakte naar meer. De acties bleven komen, maar dit resulteerde niet in doelpunten ook vanwege goed keeperswerk aan Barneveldse zijde. 

In de rust werden nog de puntjes op de spreekwoordelijke 'i' gezet. De intensies waren er, maar het mocht net een tandje sneller en geduld. Geduld en blijven nadenken in de cirkel. De tweede helft was al helemaal éénrichtingsverkeer. Vele kansen werden gecreëerd, er werd goed gepasst maar het eenrichtingsverkeer resulteerde ook dat bijna 20 man op de helft van Barneveld stond. 

Hier werd slim mee omgegaan door strafcorners te halen. Na een volgende strafcorner werd de rebound er mooi ingetennist door Isa! De bevrijdende 2-0, het gevoel dat Barneveld gelijk kon maken met een counter zoals Ares twee geleden deed, was nog niet verdwenen uit ons geheugen. 

Na de 2-0 kakten we in, Barneveld kon steeds verder op onze helft komen en haalde hierdoor een strafcorner. Milou kon dit schot makkelijk keren. We kregen van Barneveld steeds meer ruimte, conditioneel hadden ze het verder te zoeken en door het snelle spel konden ze het ook minder belopen. Omdat Barneveld steeds meer op onze helft kon hockeyen, kregen wij meer ruimtes. Na een goede uitbraak kon Judith Charlotte aanspelen die 1 op 1 tegen de keeper stond. Ze dacht geen seconde na en ramde de bal snoei hard op de plank, grapje! Maar hij zat wel :)

We hebben veel gecreëerd, weinig weggegeven maar onszelf te weinig beloond met doelpunten. Dit nemen we mee naar de volgende wedstrijd, 28 okt tegen en in Soest. 

We hebben deze overwinning goed gevierd, het was mooi weer en het bier vloeide rijkelijk op het jaarlijkse Oktoberfeest


Zoals gezegd, a.s. zondag zijn we vrij. Zondag 28 okt. spelen we tegen en in Soest. 

Tot dan!!

Reacties

Bekijk meer nieuws in de buurt »