Onsthuus.nl

Inloggen of inschrijven

Robots, Lego, VR en nog veel meer tijdens Rabo Playground in de biebKom naar de Rabo Playground en ontdek de leukste technologische snufjes! Ga zelf aan de slag met de materialen van het TechLab: programmeer een robot, bouw een machine van LEGO of ga als filmmaker aan de slag met een green screen. Een leuke èn educatieve activiteit voor (groot)ouders en (klein)kind.

Tijdens de Rabo Playground krijgen kinderen de mogelijkheid om zelf te ontdekken en te proberen. Ouders kunnen materialen uit het TechLab op geselecteerde dagen en tijden reserveren. Na inschrijving kun je samen met je kind aan de slag in de bibliotheek.

Er is een Technaut uit het TechLab van Biblioplus aanwezig voor ondersteuning. Het doel van de Playground is echter dat kinderen (samen met ouders) zelfstandig aan de slag gaan. Kom spelen, leren én ontdekken en schrijf je in op biblioplus.nl. De kosten bedragen 3,50 per kind.

Hoe werkt het?

  • De Rabo Playground is toegankelijk op geselecteerde zaterdagen
  • Je kunt voor 1 persoon materialen reserveren
  • De materialen kun je 1,5 uur lang gebruiken in de Bibliotheek
  • Ieder ingeschreven kind mag kosteloos vergezeld worden door een ouder
    (let op: de naam van de ouder moet wel opgegeven worden)

Beschikbare materialen:

Robot ‘Dash
Dash is een vrolijke blauw robot die bestuurd en geprogrammeerd kan worden. Via een iPad programmeer je met de taal ‘Scratch’. Laat Dash rondjes rijden, een dansje doen of iets zeggen.
Doelgroep: 5 – 14 jaar

LEGO WeDo
Met LEGO WeDo bouw je kleine robotjes die je vervolgens kunt programmeren. Laat een bij vliegen om een bloem of geef robot Milo de opdracht om te rijden. Je kunt kiezen uit verschillende leuke modellen om te bouwen.
Doelgroep: 8 – 12 jaar

LEGO Mindstorms
Bouw je eigen robot met LEGO Mindstorms! Deze set bestaat uit een grote hoeveelheid LEGO Technic waarmee je verschillende robotmodellen kunt creëren. Zodra de robot af is, kun je hem gaan programmeren. Laat de Mindstorms rijden of breidt hem uit met een sensor.
Doelgroep: 10 – 18 jaar

Code Master
Met dit bordspel wordt programmeren meteen leuk! Speel het spel en leer wat programmeren is.
Doelgroep: 8 – 18 jaar

Green Screen
Altijd al het weerbericht willen presenteren of in een film willen spelen? Met dit groene scherm duik je in de wondere wereld van film maken. Laat je creativiteit de vrije loop!
Doelgroep 4-18 jaar

Stopmotion
Wist je dat 'Buurman en Buurman' met klei en foto's wordt gemaakt? Deze techniek kun je in het TechLab zelf gaan uitproberen. Tijdens de playground zetten we voor jou de benodigde LEGO, figuren en iPad klaar. In een handomdraai maak je jouw eigen animatiefilm!
Doelgroep: 6-18 jaar

VR bril
Nieuw! Het TechLab heeft vanaf nu een VR bril, de Oculus Quest. Deze draadloze headset geeft je handen in de virtuele wereld. Schrijf je in en krijg de kans om 25 minuten rond te kijken, te lopen en dingen te doen.


Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.