Onsthuus.nl

Inloggen of inschrijven

Filmreeks 'Duivelse Dilemma's' in De WeijerBiblioPlus en SOCIOMIZIN bieden, in samenwerking met de SWOGB (Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer) de komende tijd een filmreeks aan met als thema 'Duivelse Dilemma's'. De reeks bestaat uit vier films die laten zien wat het is om – letterlijk of figuurlijk – geen kant meer uit te kunnen. 

Op vrijdag 8 november draait de tweede film in deze reeks: 'Aus dem Nichts' van Fatih Akin (Duitsand/Frankrijk, 2017), 102 min.

In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Omdat haar man een ex-drugsdealer van Koerdische afkomst is, concludeert de politie al snel dat de daders in de misdadige, dan wel islamitisch-terroristische hoek moeten worden gezocht.

Het duurt niet lang voordat de politie twee personen arresteert. Katja denkt, anders dan de politie, dat het neonazi’s zijn. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar wat doe je als gevoelens van machteloosheid steeds meer de overhand krijgen? Na de uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen hand.

Praktische info:
De films zijn rond lunchtijd te zien in de theaterzaal van De Weijer. Aanvang film in de theaterzaal om 10.00 uur, inloop met koffie en thee in de bibliotheek vanaf 9.30 uur. Na afloop van de films vindt er onder het genot van lekkere broodjes een gezamenlijk nagesprek plaats, maar u bent volkomen vrij om daar wel of niet aan deel te nemen.

De toegang bedraagt 11,50 per film. Het is ook mogelijk een passe-partout aan te schaffen voor alle vier de films. Kijk voor meer informatie en kaartjes op www.bioblioplus.nl

Verder in deze reeks op het programma:
Vrijdag 10 januari 2020: Bankier van het Verzet
Vrijdag 14 februari 2020: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.